Winkelen

Centrum

In het centrum is het geen tekort aan winkels. Van het grote “Stockmann” en de ook al niet zo kleine Sokos (speciaal gebouwd voor de Olympische Spelen in 1952) tot een verzameling van winkels in het winkelcentrum “Forum”. Daarnaast is er een markt aan de haven met vooral vers fruit en vers bereid eten.

Alles is op loopafstand (voor zover dat kan voor een grote stad) en bereikbaar met de auto. Echter kan door het lange zoeken naar een parkeerplek het verstandiger zijn met het openbaar vervoer te gaan.

Itäkeskus

Net buiten het centrum bevindt zich het grootste winkelcentrum van Scandinavië. Aan beide kanten van de snelweg bevindt zich het centrum. Met binnen en buiten voldoende parkeerruimte is parkeren geen probleem, met een blauwe parkeerkaart kan er vier uur gratis geparkeerd worden.
Grootste trekker van het centrum is het warenhuis “Stockmann” en een supergrootte K-supermarkt (KKKK-markt, hoe meer K’s hoe groter de supermarkt). Het deel waar warenhuis “Stockmann” zit is het modernst. Van hier lopend naar de grote K-markt (er zijn twee K-markten in het winkelcentrum, de tweede is ‘slechts’ drie K’s groot) komt men door het oude deel van het winkelcentrum.
Als Nederlander zijn we verwend qua winkelcentrum, en doet dit centrum wat matig aan. Het kan er erg druk zijn, maar dat is nergens anders.

Jumbo

Een klein eindje rijden van Helsinki (Vantaa) Airport ligt het winkelcentrum “Jumbo”. Dit winkelcentrum oogt bij binnenkomst al een stuk beter dan het “Itäkeskus”-winkelcentrum. Het gebouw is ruim opgezet en ziet er modern uit. Er is voldoende ruimte om te parkeren. Op de bovenste verdieping zijn diverse winkels te vinden, verdeeld in een plusteken. Helemaal achterin is een kleine food-corner te vinden.

Op de onderste verdieping zijn twee grote supermarkten te vinden. Naast de grote (4) K-markt is aan de andere kant (als een waar spiegelbeeld) een andere (net zo grote) supermarkt te vinden.

Sponsors: