Linnanmäki

Vlak bij het centrum ligt een heus pretpark. Open van twaalf (of dertien uur) tot tien uur ‘s avonds is het park open. De kosten van een bezoek aan het park kan helemaal zelf in de hand gehouden worden. Bij de kassa kan gekozen worden voor (naast de toegang van 20FIM = €3,36) per attractie betalen (€1,18, €2,36 of €3,53) of je kiest voor alle attracties onbeperkt (€15,98). De prijs per attractie hangt af van zijn grootte. Zo zijn de grootste attracties het duurst en de draaimolen het goedkoopst.

Linnanmäki is een klein parkje, waar alle attracties dicht op elkaar gepakt zitten. Grootste publiekstrekker zijn de achtbanen (een zelfs met een waterbak als afsluiter), de spaceshot en Dino-island (een 3D attractie).

Als verwent DisneyWorld publiek voelt dit park aan als een vaste kermis, vooral omdat per attractie apart betaald kan worden. Door zijn omvang is het park ook snel bekeken. Maar doordat er geen vaste entreeprijs geldt, is het een leuke afwisseling van een hele dag winkelen. Vanuit het centrum rijden er trams naar de ingang van het park.

Meer informatie op: Linnanmäki homepage

 

Sponsors: